Amphora Porcelain Works - Beeld(je) (1) - Art Nouveau - Porselein

Doe een bod

Elegant aardewerk beeldje van een uil, tot in de puntjes uitgewerkt.

Amphora Porcelain Works liep van 1892-1945 in het Tepliz-Turn-gebied van Bohenmia, nu Trnovany in de Tsjechische Republiek. Vóór WO1 maakte Bohemen deel uit van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Tijdens de Art Nouveau-periode in Bohemen verwijst amfora naar voortreffelijk aardewerk dat tussen 1894 en 1904 in het Turn-Teplitz-gebied is gemaakt. Handelaren en verzamelaars noemen deze keramische keramiek "Teplitz" omdat ze werden gemaakt tussen het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Het is belangrijk om Amphora Porcelain Works te onderscheiden van Amphora Riessner en Amphora Tegel- en Fayencefabriek, destijds ook vooraanstaande producenten.

Amphora werd in 1896 aangesteld als hofleverancier van het keizerlijke hof in Wenen, en deze stukken kregen de bijnaam "Imperial Amphora" en het Oostenrijks-Hongaarse adelaar-handelsmerk. Het handelsmerk op dit stuk is slecht zichtbaar, zoals vaak kan gebeuren als gevolg van slijtage in overeenstemming met de leeftijd, bekijk de foto zorgvuldig om de naam "Amphora" en de kroon erboven te onderscheiden. Dit stuk dateert uit het begin van de 20e eeuw.

Uitstekende staat, bekijk alle foto's aandachtig.

1960 g
30,5 cm hoog
20 cm breed
15,5 cm diep

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen