Antieke ebbenhouten dameskleedkoffer - .925 zilver, Coromandel hout - Fritzmaurice West, Brownett & Rose - Engeland - Midden 19e eeuw

Doe een bod

Antiek 19e eeuws Victoriaans Coromandel houten ebbenhouten dames dressingcase door F.West
Gemaakt in Engeland, Londen, 1860
Case Maker: Fritzmaurice West
Zilvermaker: Brownett & Rose (Abraham Brownett & John Rose)
Volledig gekeurd.

Fritzmaurice West, fabrikanten van bestek en aankleedkoffers van Hare Majesteit Koningin Victoria, Prins Albert en andere leden van de Koninklijke Familie, volgde G. Palmer op 1, St James's Street in 1844. Ze verhuisden naar 2 St James's Street in 1877 en vervolgens naar 9 King Street in 1883.

Een doos van hoge kwaliteit is een massief Coromandel-hout met koperen randen met de initialen 'TO' van de eigenaar op de bovenkant, gemonteerd in messing. De doos heeft een plaat met de inscriptie 'F. West Manufacturer to her Majesty Prince Consort & Royal Family, N. 1 St. James Street'. De bovenkant gaat open en onthult een blauw fluweel en met leer bekleed interieur met twaalf gegraveerde zilveren glazen flessen en containers, allemaal met de initialen van de eigenaar met een selectie van parelmoer gereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen. Er is een tweede compartiment verborgen in het eerste compartiment voor het opbergen van verschillende werktuigen. De beide zijden van de kist zijn voorzien van een messing verzonken handgreep. De binnenkant van het deksel bevat een uitneembare spiegel en een vak voor briefpapier. Er is een knop die een geheime lade vrijgeeft om op te schrijven en om sieraden op te bergen. De doos heeft een werkend slot en sleutel.

Conditie: De doos is in goede staat, er zijn wat leeftijdsgerelateerde scheuren op het hout, beide spiegels hebben vlekjes, wijnopener gaat niet open, geheime lade heeft een chip, fluwelen voering heeft ouderdomssporen, verder goede algehele staat zie foto's voor een item van zijn leeftijd.

Dimensies -
Afmeting doos: 37,5 x 27,5 x 21 cm
Totaalgewicht ongeveer: 10 kg

* Bieders zijn verantwoordelijk voor het betalen van douanerechten.
* Alle artikelen worden schoongemaakt en geïnspecteerd voordat ze worden verzonden.
* Artikel wordt veilig verpakt en binnen één à twee werkdagen verzonden.
* Verzendkosten zijn inclusief expreslevering (één tot twee werkdagen), volledige verzekering en verpakking.
* Door afwijkende computerschermkleuren kunnen de kleuren van het product enigszins afwijken van de foto's

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen