Zend-Avesta - Ouvrage de Zoroastre, contenant les Idées théologiques, physiques & morales de ce législateur, ... - 1771

Doe een bod

Zend-Avesta. Ouvrage de Zoroastre, contenant les Idées théologiques, physiques & morales de ce législateur, les cérémonies du culte religieux qu'il a établi, & plusieurs eigenschappen belangrijke relatifs à l'ancienne histoire des Perses […]
Parijs, N. M. Tilliard, 1771.

Twee delen in drie boeken kleine 4 tot CXX - 432 pp. (Inclusief 76 pp. Over het leven van Zoroaster) en 810 pp. (Inclusief 104 pp. Woordenschat van de oude talen van Perzië), versierd met 13 diepdruk, sommige vouwen -out (reproductie van inscripties in het oude Tamil, Perzisch, Zend en Pehlvi, kleding, religieuze instrumenten of plannen van gebedshuizen.)

Periode banden. Een gespleten scharnier; gebruikssporen aan de banden, binnenwerk in zeer goede staat, op een uitklapbaar bord na dat op sommige plekken gebruind is (zie foto)

Eerste editie van de Zend-Avesta

Deze set van zoroastrische heilige teksten werd voor het eerst in Europa vertaald door de beroemde Franse oriëntalist A.H. Anquetil-Duperron (1731-1805), die aan de basis stond van de ontdekking van het zoroastrisme en het hindoeïsme in Europa. Zijn onderzoek begon in Parijs toen hij de laag van vier folders van de Vendidad Sadé bestudeerde. Van 1755 tot 1761 ging hij naar India om meer te leren, de sleutel te vinden en de taal te vertalen, en om kopieën te verkrijgen van heilige Zoroastrische teksten, gedicteerd door de Desturs (priesters) van de Parsische gemeenschap van Surata.
Hij keerde in 1762 terug naar Frankrijk met manuscripten van de Avesta, waarvan de eerste vertaling in 1771 werd gepubliceerd. Het verslag van zijn reis naar Groot-India is te vinden in Deel I (500 pp.).
Deze publicatie, hoewel aan de oorsprong van polemiek, is nog steeds een belangrijk werk van het zoroastrisme.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen