Voltaire - Essai sur les Mœurs et l'Esprit des Nations et sur les Principaux Faits de l'Histoire - 1785

Doe een bod

Een heerlijk los boek; Een beroemd werk van de Franse schrijver, historicus en filosoof Voltaire, over de geschiedenis van Europa vóór Karel de Grote tot het aanbreken van de tijd van Lodewijk XIV, ook over de koloniën en het Oosten. Het werk van 174 hoofdstukken is het resultaat van vijftien jaar onderzoek door Voltaire, die de tekst tot aan zijn dood in 1778 heeft herzien.

L'Essai is zowel een filosofisch werk van de Verlichting als van de geschiedenis. Voltaire reageerde tegen Bossuet's Discours d'histoire universelle, die de joods-christelijke naties had voorgesteld als de meest geavanceerde. Daarentegen prees l'Essai het oude China en India. Voltaire probeerde ook de vooroordelen over de moslimwereld te weerleggen, volgens welke het Ottomaanse rijk en alle andere moslimstaten despotismen waren waarin individuen geen rechten en geen persoonlijk eigendom hadden.

Voltaire - Essai Sur Les Mœurs Et L'Esprit des Nations Et Sur Les Principaux Faits de L'Histoire - 1785 - Deel V van de set "Essai sur les Moeurs..." - Deel xx van de complete werken -

Band in goede staat, werk in zijn bruine volledig lederen band, omslagen en rug in goede staat, slijtage door gebruik, ingewreven kronen, gemarmerde randen, versierde rug met opstaande banden, vergulde titels en volumenummer.

Binnenwerk in goede staat, gemarmerde schutbladen.

Bezorgservice geleverd door Chronopost binnen enkele dagen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen