Vasilii? Ivanovitch Sobolchtchikov - Augiste Nicolas et Naville - Recueil du bibliothécaire de Saint-Pétersbourg, exemplaire du Prince Augustin Galitzine - 1857

Doe een bod

Octavo, half marokijn bruin, versierde rug met opstaande banden, stompe hoeken, licht gewreven, 1857, 1858, 1859, 72 pp. ; XXXV, 421 pp., 1 blad van tafel; XIII, 247 pp., 1 stukje tafel (de eerste twee bladen van het laatste werk zijn losgekomen).

De bibliothecaris van de keizerlijke bibliotheek van St. Petersburg wil zijn ervaring delen met de keizerlijke bibliotheek van Parijs voor de nieuwe organisatie ervan. De studies van en over Maine de Biran door Auguste Nicolas gericht aan prins Auguste Galitzine, wiens werk als vertaler en medewerker aan de kranten vanaf 1844 in Parijs plaatsvond, volgen daarna in deze bundel. Deze teksten, evenals hun herkomst, tonen aan dat de relatie tussen Frankrijk en Rusland niet alleen politiek, gastronomisch of bijkomstig was, maar ook intellectueel en filosofisch. Een van de eerste leden van Galitzine's geslacht was de ambassadeur van Catharina II in Parijs, aanhanger van de Verlichting en vriend van Voltaire en Diderot.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen