Unknown - The New Testament : Second part, Acts - Letters - Apocalypse - 1800/1900

Doe een bod

De specialisten van de Bayerische Staatsbibliotheek | Afdeling Oost-Europa beantwoordde mijn vraag over het werk dat in twee houten omslagen is gebonden als volgt:
"De prent is duidelijk een uitgave van het Nieuwe Testament of een deel ervan in Kerkslavisch schrift. Dit laatste is niet kenmerkend voor een bepaalde periode, maar wordt nog steeds gebruikt in de oosterse kerken.
Of het het volledige Nieuwe Testament is, kan ik u niet zeggen, maar de gefotografeerde pagina's bevatten de Handelingen van de Apostelen, de brieven van Paulus aan de Romeinen en aan Filemon, en de Openbaring van Johannes.
De pagina's worden geteld (met Oud Cyrillische cijfers), de eerste pagina is pagina 5, de verzentelling begint met vers 51; de laatste paginatelling is 314 zonder verstelling. Zo ontbreken in ieder geval de titelpagina en de eerste pagina's. Als het het volledige Nieuwe Testament was, zou de titel "Novyj zavet" kunnen zijn.
Leeftijdsclassificatie: Het materiaal waarmee de boekbinder het boek heeft gebonden geeft een indicatie. Hij gebruikte duidelijk papier uit een oud tijdschrift. Rechtsonder kun je het deel van een foto herkennen waarop "Ch. Clerice" staat. Charles Clérice was een Franse illustrator. Rond 1910 begon hij zijn tekeningen te markeren met "Ch. Clérice". Vermoedelijk dateert het boek uit deze periode."
Pagina's deels watervlekkig, maar altijd goed leesbaar. Sommige zijn los. Laatste vijf pagina's in het midden beschadigd, maar grotendeels nog te lezen. Sommige pagina's zijn tegen het einde van het boek vochtig geworden, daardoor vlekkerig.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen