Torquato Tasso / Antonio Tempesta - Il Goffredo overo Gierusalemme liberata del sig. Torquato Tasso - 1657

Doe een bod

TASSO, Torquato. Il Goffredo overo Gierusalemme liberata del sig. Torquato Tasso. Con le figuur intagliate in rame dal Tempesta. In Roma: per Filippo de Rossi, 1657. [16] h., 521 blz. Gegraveerde omslag. Paginagrote illustraties aan het begin van elk canto. Kop- en staartstukken. Initialen. Recente band in volledig leer. Zeer zeldzame uitgave met de 21 Tempesta gravures, in perfecte staat!

Torquato Tasso (Sorrento, nabij Napels, 11 maart 1544-Rome, 25 april 1595) was een Italiaanse dichter uit de tijd van de contrareformatie. Hij is vooral bekend om zijn lange epische gedicht "Jerusalem Liberated" en om de waanzin die hem in zijn latere jaren teisterde. Voor sommigen is hij een van de vier grote dichters van Italiƫ.

"Gerusalemme liberata" is het bekendste werk van Torquato Tasso. Het is een episch gedicht in koninklijke octaven, gestructureerd in 20 liederen, met als thema de belegering van Jeruzalem tijdens de Eerste Kruistocht. Het thema (de verdediging van het christelijk geloof) sluit aan bij de zorgen van de contrareformatie en geeft uitdrukking aan de wens van het christendom om zich te verenigen in het licht van de dreiging van het Ottomaanse rijk.

Antonio Tempesta (Florence, 1555-Rome, 5 augustus 1630), Italiaanse schilder en graficus, actief tijdens de vroege barok. Tempesta is het nageslacht geworden dankzij zijn activiteit als graveur. Bij zijn overlijden werden meer dan 1800 werken van dit type gemaakt.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen