Thomas-Simon Gueulette - Les Mille et un quart-d'heure, contes tartares - 1753

Doe een bod

Grote 12mo, drie delen: in-12 (102 x 170 mm): 420 + 418 + 382 pagina's.

Deze 'nieuwe editie' bevat alle 114 'Tartar Tales'.

Gueulette was een beroemde verhalenverteller, en terecht werden zijn werken opgeslagen naast de Arabische nachten. Hoewel dit schrijven het belangrijkste amusementsdoel is, zoals hun model laat zien dat het de vorm aanneemt: De duizend-en-een-nacht, heeft het werk een didactiek, inclusief Tataren en hun manieren, zoals blijkt uit de aantekeningen. Tartary Centraal-Aziƫ werd bezet door Turks-Mongoolse volkeren, daar onderscheiden Chinese Tartary, Russian Tartary en Independent Tartary. Dr. Abukeler moet een remedie vinden voor de blindheid van de koning, tot zijn terugkeer zou de zoon van de dokter elke dag een kwartier een verhaal moeten vertellen over de koning, anders zou hij worden gedood.

Thomas-Simon Gueullette (1683 - 1766) was een Franse advocaat, toneelschrijver, geleerde en letterkundige, en zijn Tartaarse verhalen behoren tot zijn best herinnerde werken.

Een uitstekend en zeer net exemplaar, goed gebonden in met goud versierde bruine schapenvacht.Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen