Samuel Petit - Leges atticae - 1742

Doe een bod

Een prestigieus exemplaar met het Nederlandse (?) Wapen (vier leeuwenpassanten in een wapenschild met daarboven een schildknaap). Mooie bruine gevlamde calskin binding, geribbelde rug, rood lederen titellabel en vergulde fleurons in de compartimenten. Filetrolletjes omlijsten de omslagen. Gestrooide randen.

Tweede editie gepubliceerd in Leiden, vollediger en meer gewaardeerd dan de eerste gepubliceerd in Parijs in 1635 (679 pagina's in onze editie vergeleken met 567 in de eerste) van dit belangrijke werk van de Franse historicus Samuel Petit (1594-1643) over oude wet.

'In 1635 leverde hij een zeer gewaardeerd en zeer nuttig werk voor de kennis van de eerste wetten, getiteld Leges Atticae, verdeeld in acht boeken, die een kritische uitleg bevatten van de oude Griekse en Latijnse auteurs die zich met deze zaken bezighielden. aan Fran├žois-Auguste de Thou, meester van verzoeken, zoon van de beroemde historicus Jacques-Auguste de Thou ". (Wikipedia)

Dit werk vormt het derde deel van de collectie getiteld "Jurisprudentia romana et attica" - Voy. Heineccius.

Een foliovolume van xix-679pp. 9ff. (index) 1f. blanco; compleet.

Band in goede staat. Lichte imperfecties, gewreven hoofdkap, gerafelde hoeken. Vers van binnen, op groot Holland papier, geen roestvlekken. In zeer goede staat.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen