Richard Morton - Opera medica - 1697

Doe een bod

4to, ongeveer 17,5 x 23 cm, [36] 535, [37]; [4] 135; [10] 176; 48; [6] 42, originele leren band met rug met vijf opstaande banden, gouden titels en friezen op de rug, gespoten randen, een gevouwen plaat met koortsverschijnselen, in goede staat, omslag met restauraties aan de randen, kopstukken en rug ( maar intact), mist het voorste schutblad, interieur in goede staat met sporadische houtwormgaatjes buiten het bedrukte gedeelte en lichte roodheid (zie foto's).
Tweede editie, en eerst in Lyon, na de originele die in 1696 in Genève werd gepubliceerd, van het hele werk van Richard Morton en enkele belangrijke teksten van andere geleerden uit die tijd, over verschillende pathologieën zoals tuberculose, pokken, mazelen, roodvonk, kinderziekten en vele andere.
Richard Morton, een Engelse arts die bekend staat om zijn studies over tuberculose. De eerste dokter na Galenus die ermee omging, ontdekte de knobbeltjes, zoals hij in 1689 rapporteerde in "Phthisiologia", hier aanwezig onder andere teksten. Hij was ook de eerste die veel ziekten beschreef die tegenwoordig goed bekend zijn. In 1694 sprak hij over "nerveuze consumptie", wat we nu "anorexia nervosa" noemen, waarvoor hij de noodzaak van een adequaat dieet, een gezonde omgeving en matige lichaamsbeweging benadrukte, een benadering die wordt bevestigd in de huidige medische praktijk.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen