René Descartes - Principia matheseos universalis, seu introductio ad geometriae methodum - 1683

Doe een bod

René Descartes, Principia matheseos universalis, seu introductio ad geometriae methodum conscripta ab Er. Bartholino. Editio tertia, priore correctior, Amsterdam, Ex typographia Blaviana, 1683.

Stevig en even oud volledig perkament hardcover met gouden titel op de rug, met kleine gebruikssporen maar over het algemeen zeer goed bewaard gebleven. De schutbladen ontbreken.

Pp.: (XX), 420, 8. Compleet.

Kopie met vellen in algemeen zeer goede staat. Slechts enkele peninscripties van de oude eigenaar op de titelpagina en enkele pagina's. Klein houtwormgaatje in de bovenmarge, die de tekst maar zelden raakt.

Zeldzame en gewilde derde editie van Descartes' "Principia matheseos universalis". Het bevat de verhandelingen "De aequationum natura...", "Elementa curvarum linearum" en de "Tractatus de concinnandis demonstratieibus geometricis...", elk met een eigen titelpagina.

Renato Cartesio, in het Frans René Descartes en in het Latijn Renatus Cartesius (1596 – 1650), was een Franse filosoof en wiskundige, een van de belangrijkste grondleggers van de moderne wiskunde en filosofie.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen