Pidansat de Mairobert - ?Maupeouana ou correspondance secrette du chancelier Maupeou avec son coeur Sarhouet, - 1773

Doe een bod

Eerste editie, anoniem gepubliceerd, op het fictieve adres "imprimée à la Chancellerie" van dit pamflet in de vorm van brieven tegen de gerechtelijke hervorming van Maupeo, toegeschreven aan Mathieu Pidansat de Mairobert (1727-1779), literator ten gunste van de partij van de "patriotten", die de voormalige magistratuur in 1770-1774 verdedigden tegen het "driemanschap" van Maupeou, Abbé Terray en de Duc d'Aiguillon (zie D. Mornet. Les origines intellectuelles de la Révolution française, 1934, p. 436- 437).

Exemplaar geïllustreerd met een uitvouwbare plaat, een tweede plaat bestaat maar blijkt nooit in dit exemplaar te zijn opgenomen.

Gebonden in periode geglazuurde vol kalfsleren banden, gladde stekels versierd met een granaat marokko label en een vergulde reliëfdecoratie, filets op de sneden, rode randen.

Degelijke en decoratieve volumes, het leer vertoont wat lichte imperfectie, vervaagd, niets ernstigs. Fris en schoon van binnen, zorgvuldig gedrukt op vergé papier.

[Mathieu-François Pidansat de Mairobert]

Maupeouana of correspondentie secrette du chancelier Maupeou met zoon coeur Sarhouet, lid Inamovible de la Cour des Pairs de France. Nouvelle édition sur le manuscrit origineel

"[S. l.]: Imprimée à la Chancellerie, 1773. Duodecimo (17x10) van IV, 318 pp .; [2], 336 pp., 1 van 2 platen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen