Ovide - Les Métamorphoses d'Ovide - 1676

Doe een bod

Zeldzaam enkel werk: “Les Métamorphoses” is een verhalend gedicht van de Romeinse dichter Ovidius. Het bevat meer dan 250 mythen en volgt de geschiedenis van de wereld vanaf de schepping tot de vergoddelijking van Julius Caesar.

The Metamorphoses, een van de meest invloedrijke werken in de westerse cultuur, heeft auteurs als Dante Alighieri, Giovanni Boccace, Geoffrey Chaucer en William Shakespeare geïnspireerd.
Talloze afleveringen van het gedicht zijn beschreven in werken van beeldhouwkunst, schilderkunst en muziek van grote bekendheid.
Hoewel de belangstelling voor Ovidius na de renaissance vervaagde, nam de belangstelling voor zijn werk aan het einde van de 20e eeuw steeds meer toe.

Ovide - Les Métamorphoses D'Ovide - SD (1676) - Tweede deel -

De band is in matige staat, werk in eigentijds volbruin leer, schaafplekken, fragmenten ontbreken op de kop en hoeken, versierde rug met opstaande banden, vergulde titels en volumenummer.

Binnenwerk in nette staat ondanks ontbrekende titelpagina, verspreide vervuiling, vochtvlek zichtbaar op basis van laatste vijf pagina's, mooie kopstukken, mooie drop-caps, aanwezigheid van 4 mooie gegraveerde platen-

Bezorgservice geleverd door Chronopost binnen enkele dagen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen