Otto van Veen / Horace / Jean Le Clerc - Schouwtoneel Des Menschelyken Leevens.... Le Spectacle De La Vie Humaine... - 1755

Doe een bod

Le Spectacle De La Vie Humaine; Ou Leçons De Sagesse Exprimées Avec Art En 103. Tableaux En Taille Douce, Dont Les Sujets Sont Tirés D'Horace Par L'Ingénieux Othon Vænius: Begeleiders Non-Seulement Des Principales Maximes De La Morale, En Vers François, Hollandois, Latins [et ] Allemands, Mais Encore Par Des Explications Très Belles Sur Chaque Tableau Par feu le savant & très célébre Jean Le Clerc = Schouwtoneel Des Menschelyken Leevens; Of Lessen Der Wysheid: Uytgedruckt In 103. Fraaye Konstplaaten, Welcker Zinspeelingen uyt Horatius verzaamelt zyn, Door Den Geestryken Otto Vænius: Verzelt niet allenlyk door de vornaamste Grondregelen Der Zeedekunde, In Fransche, Hollandsche, Latynsche en Hoogduytsche Gedigten daarderdbooven met duydelyke zoo wel als cierlyke Verklaaringen op yder Zinnebeeld, Door wylen den Geleerden en Weereldberoemden Heer Joan Le Clerc.

Bevat Latijnse epigrammen van Horace, met gratis Franse, Nederlandse en Duitse vertalingen van de epigrammen, kopergravures gebaseerd op de eerdere afbeeldingen van Otto van Veen en Franse uitleg van de emblemen door Jean Le Clerc met Nederlandse vertaling.

Het formaat is dat een citaat van Horatius in het Latijn wordt gegeven, en vervolgens wordt uitgelegd in het Latijn, Duits, Frans en, na een prachtige gravure, in het Nederlands. De volgende twee pagina's bieden een beschrijving van de gravure in het Frans en Nederlands.

De Latijnse, Franse en Nederlandse epigrammen en de afbeeldingen van Otto van Veen verschenen voor het eerst in Antwerpen in 1607 als "Q. Horatii Flacci Emblemata", maar deze editie is de eerste meertalige versie.

Nederlandse paralleltitel op eigen voorpagina. Titelpagina's in rode en zwarte druk.

Bewerkt door P. J. Hollander. - Editor genoemd aan het einde van het voorwoord.

Quarto: IV, IV, 420 pagina's. Met 103 spectaculaire gravures.


Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen