Nicolaas Bondt; Cornelis van Engelen; Abraham Arent van der Meersch - De Denker - 1764/1775

Doe een bod

Complete set van een van de meest gezaghebbende spectators uit de Nederlandse Verlichting. De artikelen, vaak niet van scherts en ironie ontbloot, behandelen actuele ethische, sociale, culturele en religieuze kwesties. Het blad verscheen wekelijks op maandag, van 3 januari 1763 t/m 26 december 1774. De afleveringen zijn doorlopend genummerd (626 nrs.).

De 12 delen zijn in 6 banden gebonden. Ieder deel van ruim 400 pp wordt voorafgegaan door een inhoudsopgave en een eigen titelblad.

Conditie: Goed. Goed gebonden. Platten en ruggen met duidelijke gebruikssporen. De inhoud is zonder aantekeningen of scheuren, maar met plaatselijk verbruining en roestplekjes.


Deze set wordt door de boekverkopers Baalde en Holtropin hun prospectus uit 1778 als volgt aangeboden:

De Denker, bestaande in zes honderd en zes- en- twintig spectatoriaale, aangenaame en leerzaame vertoogen. Uitmaakende twaalf deelen, in groot octavo; waar van de prys altoos geweest is zeven-en-veertig guldens en tien stuivers, en van welken thans niet meer dan een- honderd en- vyftig exemplaaren voor handen zyn; wordt aan de eerstkomenden, doch uitterlyk tot het einde van december 1778. voor twintig guldens afgeleverd, te Amsterdam in de boekwinkels van Baalde en Holtrop, en, zo ver de exemplaaren strekken, in de verdere Nederlandsche steden.
De aanbieding geldt tot eind december 1778, waarna weer de oude prijs van f 47:10 betaald moet worden

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen