Nicholas Trigault - Histoire des Martyrs du Japon, depuis l'an 1612 jusques à 1620 - 1624

Doe een bod

Zeldzame eerste Franse editie van deze geïllustreerde jezuïetenrelatie door Nicholas Trigault (1577-1628), waarin de martelaren van jezuïeten (zowel Europese als Japanse) in Japan tijdens het Tokugawa-shogunaat worden beschreven. Na antichristelijke decreten in 1606 en de verdrijving van alle missionarissen in 1610, werd de beoefening van het hele christendom in 1614 in Japan verboden - wat resulteerde in de brute executie van honderden slachtoffers, zoals levendig beschreven in de tekst en afgebeeld in de gegraveerde platen hier.

EEN PERFECT COMPLEET exemplaar, met gegraveerde titelpagina door Michel van Lochom alle 5 gegraveerde platen door I. Picart (waarvan vele verschillende scènes uit de Latijnse editie combineren tot één samengesteld beeld). Wat lichte vlekken; laatste bladeren vrij dun door vocht. Zorgvuldig en professioneel gerestaureerd, de rug is gerepareerd en de schutbladen zijn bekleed met tissues. De laatste pagina van de index is de slechtste, zoals te zien is op de foto's.

De Latijnse editie verscheen in 1623 en is een veel gebruikelijker boek. In deze uitgave heeft de jezuïet-vertaler Pierre Morin zijn eigen "Supplement des cinq livres du R. Pere Nicolas Trigaut' (pp. 613-631) toegevoegd. Op pp. 632-636 vinden we een Catalogus des martelaren iaponnais qui ont endure pour Jezus-Christus depuis l'an 1612 iusques a 1620"; en op pp 637-638 een "Catalogue des maisons et residences de la Compagnie de Jesus ont esté contraints de quitter durant cette persecution".

Een zeer slecht exemplaar wordt aangeboden door een Spaanse dealer voor 1600 euro; mooiere exemplaren verkopen in de regio van 3-4.000 EUR.

SNELLE, VEILIGE VERZENDING DOOR FEDEX (3-4 DAGEN VAN DE VS NAAR EUROPA)

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen