Mr. de Sacy - La Sainte Bible (Bible Port-Royal) - 1700

Doe een bod

Een van de eerste volledige edities van de Port-Royal Bijbel, compleet in 9 delen (elk meer dan 600 pagina's). Uitgegeven te Antwerpen door Gaspar Moretus in 1700.
Volledige kalfsleren band met gladde rug en gemarmerde randen.
Een redelijk goed bewaard gebleven set: wrijven van gebruik naar de hoofdkap, staartkap en rug. Gespleten gewrichten. Scharnieren een beetje los. Vrij fris van binnen, wat lichte roestvlekjes.

Louis-Isaac Lemaistre (of LemaƮtre), sieur van Sacy (geboren te Parijs op 29 maart 1613, gestorven in het kasteel van Pomponne op 4 januari 1684), priester nabij Port-Royal, was een Franse theoloog, bijbelse en humanist. Hij is vooral bekend om zijn vertaling van de Bijbel, de meest verspreide in de 18e eeuw, ook wel bekend als de "Bible de Port-Royal". Sacy werd op 13 mei 1666 opgesloten in de Bastille en bleef daar tot 14 november 16683,4. Hij profiteerde van deze afgesloten tijd om de vertaling van het Oude Testament af te maken waarmee zijn broer Antoine vanuit de Vulgaat was begonnen, en werd zo de manager van de Franse vertaling van de Bijbel, bekend als de "Bible du Port-Royal" of " Bible de Sacy ". Na zijn vrijlating besteedde Louis-Isaac een groot deel van zijn tijd aan het herzien van zijn vertaling en het schrijven van de commentaren waarmee hij elk bijbelboek (Wikipedia) wilde begeleiden.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen