Montesquieu - Lettres Persanes - 1752

Doe een bod

Dit is een zeer mooie uitgave van de "Lettres persanes", een briefroman van Montesquieu die de fictieve correspondentie samenbrengt tussen twee Perzische reizigers, Usbek en Rica, en hun respectievelijke vrienden die in Perziƫ verbleven. Hun verblijf in het buitenland duurde negen jaar.

In de 18e eeuw waren de Oriƫnt en de smaak voor reizen in zwang. De roman werd echter in het voorjaar van 1721 in Amsterdam gepubliceerd en Montesquieu bekende uit voorzichtigheid niet dat hij de auteur was. Volgens hem was de collectie anoniem en presenteerde hij zich als een eenvoudige uitgever, waardoor hij kritiek had op de Franse samenleving zonder het risico te lopen censuur te riskeren.
Een zeldzame nieuwe editie, verhoogd met twaalf letters, die niet in de vorige edities voorkomen, evenals een inhoudsopgave van dit ongelooflijke werk van Montesquieu.

Montesquieu - Lettres Persanes - 1752.
214 + 238 + tafels.

Bindingen in goede staat, werken in hun periode bruine volledig lederen banden, wrijving door gebruik, ontbrekende hoofdkappen en kleine haken en ogen aan de achterkappen, gewreven hoeken, rode randen, versierde geribbelde stekels, vergulde titels en volumenummers.

Binnenkant in goede staat, lichte vervuiling, enkele onbeduidende wormgaten in de bovenrand aan de achterkant van deel II, mooie hoofdbanden, culs-de-lampe, decoratieve initialen, gemarmerde schutbladen.

Bezorgservice door Chronopost binnen enkele dagen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen