Missale Romanum - 1765

Doe een bod

Groot folio.
Paginagrote platen van voortreffelijk vakmanschap, afkomstig van Caravaggio en andere barokke schilders van de Scandinavische school.
Laatste avondmaal op de titelpagina gegraveerd door Rudolph Johann Storcklin (1723–1756). Versierde initialen, kop- en staartstukken.

Dit prachtige 18e-eeuwse Romeinse missaal, prachtig geïllustreerd, bevat gebeden, liederen en voorschriften voor de viering van de mis. Lijnen tekst en muziek gedrukt in rood en zwart, op dubbele kolom, binnen een sierrand.

Coeval volledig lederen band met uitgebreide gouden lijsten op de platen en gouden delen op de rug met 6 verhoogde banden. Grote gouden ruitvormige gravure op de platen, met daarin het kruis en het heilige monogram in een halo en een sierlijst. Duidelijke gebruikssporen. Fris interieur. De ondermarge van enkele pagina's is vakkundig gerepareerd. Tweekleurige rode en zwarte afdruk: grote paginagrote gravures die de verschillende religieuze feestdagen illustreren. Pagina's met liedjes, tekst en notities over twee kolommen in rood en zwart.
Prachtig geïllustreerd met fijne grote paginagrote gravures door Rudolph Johann Storcklin en de gebroeders Klauber (Joseph Sebastian en Johann Baptist). Lijnen tekst en muziek gedrukt in rood en zwart, op dubbele kolom, binnen een sierrand. Pp. 23 vellen, 534, CXVIII-pagina's, 7 pagina's, 7 vellen, 42 pagina's, 5 vellen.

Volledige titel:
Missale Romanum, ex decreto Sacrosancti Concilii Tridentini restitutum, S. Pii V. Pontificis Maximi jussu editum, Clementis VIII. Et Urbani VIII
Andream Stadler (Kempten) 1765.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen