Michel De Cervantes - Histoire de L'Admirable Don Quichotte De La Manche - 1733

Doe een bod

Een prachtig historisch boek van deze opmerkelijke roman over ridderlijkheid en roman van de toen nog ontluikende moderne tijd.

Dit boek is een parodie op middeleeuwse gebruiken en ridderlijke idealen, en een kritiek op sociale structuren van een rigide Spaanse samenleving die als absurd wordt beschouwd.

Don Quichot is een belangrijke mijlpaal in de literaire geschiedenis en de gegeven interpretaties zijn meervoudige, pure komedie, sociale satire en politieke analyse. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste romans van de wereldliteratuur en als de eerste moderne roman ..!

De hoofdpersoon, Alonso Quichano, ligt aan de oorsprong van het archetype Don Quichot, een genereus en idealistisch personage dat zich verzet tegen onrecht.

Michel De Cervantes - Histoire de L'Admirable Don Quichotte De La Manche - 1733 - Deel 1, 3, 5 en 6 (laatste) - 440 + 442 + 482 + 501 pagina's.

Banden in goede staat, werken in hun periode bruine volledig lederen banden, omslagen en stekels in goede staat, wrijving door gebruik, enkele kleine wormgaten, rode randen, versierde stekels, vergulde titels op marokijnetiketten, vergulde volumenummers.

Binnenzijde in goede staat, watervlekken en schimmel in deel 6, treft ongeveer 90 van de eerste pagina's met gebrek aan tekst, de titelpagina van deel 1 ontbreekt. Werken geïllustreerd met gravures uit tekst. Mooie hoofdbanden en initialen.

Bezorgservice geleverd door Chronopost binnen een paar dagen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen