M.De La Condamine - Relation abrégée d'un voyage fait dans l'interieur del Amérique Méridionale - 1745

Doe een bod

1e editie. 8vo 20 x 13 cm; contemp. volledige boomkalf, vergulde rug titelbelettering op lederen etiket, vergulde rugversieringen, alle randen verguld, gemarmerde schutbladen, titel p., 1, xvi, 216, [iv, privilege du roi] pp, uitvouwbare gegraveerde kaart,

gebonden met:

LA CONDAMINE, [Charles Marie De]. Lettre Á Madame *** Sur L'Émeute Populaire Excitée En la Ville de Cuenca au Pérou, le 29. d'Aout 1739. 8vo. pp. 1 p.l., 48. uitklapbare gegraveerde plaat. [Paris]: 1746 en gebonden tot p 108 met stukjes ... zoals op foto. Intern wat bruin en roest, verder stevig en stevig.

Sabin 38484.

In 1736 werd een Frans-Spaanse expeditie naar Zuid-Amerika gestuurd om een breedtegraad te meten in het gebied bij Quito waar de evenaar elkaar kruiste, om de grootte en vorm van de aarde te bepalen. De tienjarige expeditie bewees dat de aarde bij de Polen is afgevlakt. La Condamine keerde terug door Brazilië via de Amazone over te steken. Zijn verhaal was van groot belang, want voor het eerst werd de lange loop van de Amazone doorkruist door een wetenschapper die in staat was astronomische waarnemingen te doen en lengtegraden te bepalen. ' [Borba de Moraes, I, 446] De fijn gegraveerde kaart van de Amazone en zijn zijrivieren die de tekst vergezellen, is door La Condamine zelf getekend en is de eerste kaart waarop de breedtegraden werden waargenomen en op de kaart getoond.

Cox ii, 272. Hill 168.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen