Marc de Vulson, sieur de La Colombière - La science héroïque, traitant de la noblesse - 1669

Doe een bod

Groot folio.
Belangrijke verhandeling tot vaststelling van een nieuwe codificatie om Franse wapenschilden en toppen te definiëren.

Heroïsche wetenschap over de adel, de oorsprong van toppen, wapenschilden en symbolen, kronen, valletjes, steunen en andere ornamenten van het edele schild, het motto en de strijdkreet, de oorsprong van de oude ridders, de verschillende vormen van hun graven , de symbolen van de koninklijke wapens en van de zonen van Frankrijk, van de officieren van de kroon en van het huis van de koning.

Marc Vulson de la Colombière († 1658) of Sieur de la Colombière was een Franse heraldist, historicus en dichter, werkzaam aan het koninklijk hof. Volgens Alphonse Feillet: "hij kan worden beschouwd als de ware schepper van de heraldische wetenschap in Frankrijk".
Uitvinder van het zogenaamde arceersysteem om de kleuren van de schilden in zwart en wit weer te geven, door middel van bijbehorende lijnen en punten.

Coeval half lederen band met gouden titels op de rug met 5 verhoogde banden. Strak interieur met brede marges. Pp .: [2]; 438. De eerste 5 vellen ontbreken en het eindigt op pagina 439. De eerste vellen zijn aan de randen verstevigd zonder tekstverlies.
Geïllustreerde frontispice, 2 banieren, 2 initialen, 103 paginagrote platen met wapenschilden, heraldische figuren, kronen en wapens. 16 wapens in de tekst.

Volledige titel:
La Science héroïque, traitant de la noblesse, de l'origine des armes, de leurs blasons et symboles, des tymbres, bourlets, couronnes, cimiers, lambrequins, supports et tenans, et autres ornements de l'escu, de la devise et du cry de guerre, de l'escu pendant et des pas et emprises des anciens chevaliers, des formes different de leurs tombeaux et des marques extérieures de l'escu de nos roys, des reynes et enfans de France, et des officiers de la couronne et de la maison du roy. Er is een beknopt overzicht van het huis van Rosmadec in Bretagne, een overzicht van de grote cijfers en de taille op de matrijzen. Par Marc de Vulson, heer de La Colombière.
Parijs, Sébastien Mabre Cramoisy, 1669.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen