Manuel de Sa - Aphorismi confessariorum ex doctorum sententiis collecti - 1609

Doe een bod

Een zeldzame uitgave uit Keulen, uitgegeven door Crithius in 1609, van de aforismen door de Portugese theoloog Manuel de Sà, een jezuïet en hoogleraar filosofie in Coimbra en later in Rome. Deze aforismen kwamen met "de meest brutale voorstellen, vooral tegen koninklijk gezag. Een groot aantal werd gecensureerd". (Le Grand dictionnaire de Pierre Larousse).

De aforismen werden voor het eerst gepubliceerd in Venetië in 1595 en vaak herdrukt in de 17e eeuw, en werden in 1603 verboden door de katholieke kerk (omdat ze niet in overeenstemming waren met de meningen die algemeen werden gehouden onder katholieke theologen), ondanks hun grote populariteit. Ze worden beschouwd als het belangrijkste werk van de auteur.

Alleen de Keulse drukker Crithius publiceerde dit werk in 1600, 1609, 1612, 1615 en 1621. Het werd zelfs in 1603 in Tokio uitgegeven.

Een duodecimo-volume van 395pp. 3ff. (de twee laatste pagina's van de index ontbreken)

Periode volledige vellum binding. Klankbinding, gezwart perkament. Van binnen schoon, licht mist aan de marge van de titelpagina (zie foto's), zeldzame roestvlekken. In nette staat.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen