Mademoiselle De Montpensier - Mémoires de Mademoiselle De Montpensier Fille de Mr Gaston D'Orléans - 1730

Doe een bod

Mooie werken van Anne Marie Louise d'Orléans, bekend als La Grande Mademoiselle.
Dochter van Gaston d'Orléans en Marie van Bourbon en kleindochter van koning Henri IV, zij was de eerste neef van Lodewijk XIV.
Onafhankelijk, begiftigd met een sterk karakter, aarzelde de Grande Mademoiselle niet om op te komen tegen haar vader en de Zonnekoning over huwelijken die ze haar wilden opleggen of over haar enorme rijkdom - die ze erop stond zichzelf te beheren toen ze de leeftijd van volwassenheid, en zo een formidabele zakenvrouw worden, dicht bij het Monate d'Orléans.

Haar memoires bestrijken de periode van 1627 tot 1688 en zijn een onschatbaar portret van het hof en de gebeurtenissen van die tijd, want de hertogin van Montpensier was niet alleen glorieus van geboorte, maar was ook een avonturier, die voor het eerst aan de kant van het hof koos tijdens de Fronde. , dan met Condé, en ook actief deelnemen aan de veldslagen.

Geen naam - Mémoires de Mademoiselle De Montpensier Fille de Mr Gaston D'Orléans - 1730 - Volumes 1, 2 & 6 (laatste).
259 + 288 + 266 pagina's.

Banden in goede staat, lederen banden uit die tijd, wrijving, een klein gebrek aan de sluitkap, rode randen, de andere is later gebonden in een halfleren band, gladde rug, vergulde titels en volumenummers, gladde rug.

Binnenkant in goede staat, lichte vervuiling en kleine watervlekken in deel 1 maar onbelangrijk, kleine haarbanden, decoratieve initialen, titelpagina gedrukt in rood en zwart.

Bezorgservice geleverd door Chronopost binnen een paar dagen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen