Madame De Graffigny - Lettres d'Une Péruvienne - 1787

Doe een bod

Eerste uitgave van deze belangrijke briefroman, anoniem gepubliceerd en geïnspireerd door de Lettres persanes van Montesquieu.

Na een ongelukkig huwelijk bleef Madame de Graffigny in Cirey, waar Voltaire woonde.
Daarna verhuisde ze naar Parijs, waar ze bekend werd om haar Peruaanse brieven: `` Een jonge Peruaanse vrouw schrijft vanuit Parijs aan een verre verloofde: nieuw in een wereld die haar onbekend is, ze maakt er geleidelijk kennis mee, leert de gebruiken en de basisprincipes van haar taal.
Madame de Graffigny weet een satire van moraal, een zeer indringende, te combineren met het meest delicate en voortreffelijke gevoel van fatsoen.
De delicatesse en kostbaarheid van sommige van de beschrijvingen stelde haar in staat om vakkundig een snufje Richardsons Paméla toe te voegen aan Montesquieu's meesterwerk.
Het boek was echter erg populair in een samenleving die juist een mengeling was van heldere ideeën, subtiele kritiek en waanzinnige verve. "(Laffont-Bompiani).

Madame De Graffigny - Lettres d'Une Péruvienne - 1787

Band in goede staat, werk in zijn periode bruine volledig lederen band, omslagen en rug in goede staat, wrijving door gebruik, ontbrekende hoofdkap, gemarmerde randen, versierde rug, vergulde titels op een marokko label -

Binnenin in goede staat, licht vervuild, mooie kop- en staartstukken, gemarmerde schutbladen -

Bezorgservice geleverd door Chronopost binnen een paar dagen -

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen