M. Ludolf - Nouvelle Histoire de l'Abissinie ou d'Ethiopie, tirées de l'Histoire Latine - 1684

Doe een bod

Een vroege en zeer zeldzame beschrijving van Ethiopië, voorheen Abessinië, geïllustreerd met vier uitvouwbare gravures (inclusief kaart). Dit boek werd oorspronkelijk in 1681 in het Latijn uitgegeven. Dit is de eerste Franse uitgave. Na 1681 werd het boek vertaald in het Duits, Engels, Frans en Nederlands. Een oud en belangrijk boek over Ethiopië.

Van prestigieuze herkomst: band met het wapen van Jeanne-Baptiste d'Albert de Luynes, gravin van Verrue (1670-1736), groot verzamelaar en bibliofiel, liet haar uitgebreide bibliotheek na, die zich uitstrekte over twee locaties: een in haar hotel in de rue du Cherche-Midi, in Parijs, het andere in haar landhuis in Meudon.

Als liefhebber van literatuur, wetenschap en kunst, hernieuwde ze de banden met een select gezelschap van Franse schrijvers en filosofen, met name Voltaire, die ze bewonderde. In Parijs runde ze een salon waar de gelovigen samenkwamen ... (bibliophilie.blogspot)

Heraldische exlibris van Gayardon de Fenoyl.

Een duodecimo-volume van 275pp. 14ff. (tafel) 1f. blanco; compleet.

Periode geglazuurde, gebruinde kalfsleren band, versierd met een geribbelde rug die het wapen van de gravin en de leeuw van Luynes herhaalt tussen de verhoogde banden. Rood Marokko titellabel. Gestrooide randen.

In zeer goede staat. Goed bewaard gebleven band. Fris van binnen en vrij van roestvlekken, zeer licht vergeelde pagina's (niets ernstigs). Een heel mooi exemplaar.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen