M. Jean Palfin - Nouvelle ostéologie ou description exacte des os du corps humain - 1731

Doe een bod

Eerste editie in het Frans.
Dit werk werd gepubliceerd in het Vlaams in Gent in 1702 en in Leiden in 1724.

Het is "heel anders dan degene die hij in zijn anatomie heeft ingevoegd, omdat hij het heeft verrijkt met nieuwe platen die nergens anders te vinden zijn en met aantekeningen over chirurgie die geschikt zijn voor het leiden van chirurgische studenten". (Goedkeuring van de chirurg Devaux).

Het is geïllustreerd met 8 diepdrukplaten. Deze afbeeldingen verschillen dus van die met betrekking tot de botten in de "Anatomie du corps humain" van dezelfde auteur, gepubliceerd in 1726.
Dit is het eerste werk van Jan Palfijn. "Daarin legt hij met grote methode en opmerkelijke precisie de noties uit die destijds waren verkregen over de aard, het exterieur en de ziekten van de botten; bovendien heeft het de verdienste nieuwe informatie te hebben verstrekt over de sinussen van het gezicht, de hechtingen van de schedel en de bewegingen van de kaak.”

M. Jean Palfin - Nouvelle Ostéologie of Description Exacte des Os du Corps Humain - 1731.

Band in goede staat, werk in zijn periode bruine volledig lederen band, omslagen en rug in goede staat, wrijving door gebruik, versierde geribbelde rug, gepigmenteerde rode randen, vergulde titels.

Binnenkant in redelijke staat, mooie hoofdbanden, drie losse blaadjes, sierinitialen, werk compleet van zijn 8 goed bewaarde uitklapplaten, gemarmerde schutbladen.

Bezorgservice geleverd door Chronopost binnen enkele dagen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen