M. Hugh Blair - Sermons de M. Hugh Blair - 1787

Doe een bod

Prachtig werk van Hugh Blair, een Schotse minister van religie, auteur en retoricus, beschouwd als een van de eerste grote theoretici van het geschreven discours.
Blairs leringen hadden een grote impact op zowel spiritueel als seculier gebied.
Hij is vooral bekend om zijn preken die gedurende een periode van vierentwintig jaar voor het eerst werden gepubliceerd.

De preken richten zich meer op morele kwesties dan op theologie en leggen de nadruk op patriottisme, actie in de publieke sfeer en morele deugd die wordt bevorderd door een beleefde seculiere cultuur.
Blair moedigt mensen aan om zich in te spannen om hun natuurlijke talenten te herontdekken door hard te werken, maar ook om gelukkig te zijn met hun toegewezen posities in de samenleving. Hij spoort mensen aan om een actieve rol in de samenleving te spelen, te genieten van de geneugten van het leven, goede werken te doen en geloof in God te behouden. Hugh Blair was een waardevol onderdeel van de Schotse Verlichting.

M. Hugh Blair - Sermons de M. Hugh Blair - 1787 - Deel 3 -
265 + 258 pagina's -

De band is in goede staat, boek in zijn periode bruin vol leer, de omslagen en rug zijn in goede staat, lichte wrijving, vergulde titel en volumenummer.

Interieur in goede staat, ietwat vies, mooie banieren, staartstukken, boek vertaald uit het Engels door M.B.S Frossard-

Bezorgservice geleverd door Chronopost binnen een paar dagen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen