M. De Piles - Abregé de la Vie des Peintres - 1767

Doe een bod

Mooie uitgave van deze populaire zakgids voor de beroemdste schilders, inclusief korte biografische portretten en een kritische bespreking van hun belangrijkste werken.

Piles was zelf zowel schilder en graveur als diplomaat, nadat hij een enorme kennis van kunst en hedendaagse schilders had opgedaan tijdens zijn ambtsperiode als tutor en secretaris van Michel Amelot de Gournay, die hij volgde tijdens zijn benoemingen als Franse ambassadeur in Venetië, Portugal. Zwitserland en Spanje.

Ook zijn relatie met de kunstwereld - hij reisde veel als koper voor Lodewijk XIV - gebruikte hij als dekmantel voor vertrouwelijke politieke missies.
Dit boek is geschreven tijdens zijn drie jaar in de gevangenis in Nederland in de jaren 1690, nadat hij als Frans geheimagent was opgepakt.
Het was een buitengewoon succesvol werk dat vele malen werd heruitgegeven -

M. De Piles - Abregé de la Vie des Peintres - 1767
Titel, 4ff., 484pp., VIII.

Band in goede staat, volume in de band in vol bruin graniet kalfsleer, omslagen en rug in goede staat, slijtage aan de hoeken en aan de omslaguiteinden, beschadigde hoofdkap en staartkap, vergulde lieren in de compartimenten, titellabel in rood leer, verguld titel, spoor van vergulde filet op de omslagranden, rode randen -

Binnenin in goede staat, licht vervuild, staartstukken, gemarmerde schutbladen, deel geïllustreerd met een frontispice van Antoine Coypel gegraveerd door Simonneau -

Bezorgservice door Chronopost binnen enkele dagen -

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen