M. de la Fontaine - Contes et Nouvelles en Vers - 1778

Doe een bod

Een mooie set van Jean de La Fontaine, een Franse dichter van grote bekendheid, vooral bekend om zijn fabels en in mindere mate om zijn verhalen. Ook schreef hij verschillende gedichten, toneelstukken en operalibretto's die zijn moralistische ambities bevestigen.

In feite was het door inspiratie te putten uit de fabulisten van de Grieks-Latijnse oudheid, en in het bijzonder Aesopus, dat hij de fabels schreef waarvoor hij beroemd is.
De eerste collectie, die overeenkomt met boeken I tot VI van de huidige edities, werd gepubliceerd in 1668, de tweede (boeken VII tot XI) in 1678 en de laatste (huidige boek XII) dateert uit 1694.

Het briljante gebruik van verzen en het morele doel van de teksten, die veel complexer zijn dan ze op eerste lezing lijken, hebben het succes van dit unieke werk bepaald, en de fabels van La Fontaine worden nog steeds beschouwd als een van de grootste meesterwerken van de Franse literatuur.

M. De La Fontaine - Contes et Nouvelles En Vers - 1778.
230 + 224 pagina's.

Band in goede staat, werk in half schapenvacht band, gladde rug versierd met vergulde fleurons, titel en auteur, omslagen en rug in goede staat.

Binnenwerk in goede staat, lichte vervuiling, mooie hoofdbanden, charmant frontispice portret.

Bezorgservice geleverd door Chronopost binnen enkele dagen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen