M. Baudelot De Dairval - De L'Utilité des Voyages et de l'avantage que la recherche des Antiquitez procure aux Sçavans - 1686

Doe een bod

Eerste editie van dit boek, een bron van onschatbare waarde voor de geschiedenis van de collecties. Het werd opnieuw gepubliceerd in 1693 en 1727.
Baudelot biedt met name een lijst van de beroemdste kabinetten, richt zich op antiek en medailles zonder manuscripten en bibliotheken te verwaarlozen.
Het wordt vooral geïllustreerd met enkele ithyphallische voorstellingen. De auteur, een wetenschappelijk archeoloog, was de bewaker van het Kabinet des Médailles de Madame. Reizen volgens het begrip van de tijd heeft vooral een "nuttige" functie, het verstrekken van advies aan "geleerden" op zoek naar mooi "antiek".
("Een interessant werk dat onder meer hoofdstukken bevat over talismannen, vrome stenen, bijgeloof, gnostische abraxa's, ithyphallic, charmes of fascini, voogdiëten. Een lijst met de kabinetten en bibliotheken van de beroemdste enthousiastelingen uit alle landen")

M. Baudelot De Dairval - De L'Utilité des Voyages et de l'avantage que la recherche des Antiquitez procure aux Sçavans - 1686 - Deel 1 van 2.

Band in goede staat, werk in zijn periode bruine volledig lederen band, omslagen en rug in goede staat, wrijving door gebruik op de omslagen en hoeken, ontbrekende staartkap, versierde geribbelde rug, vergulde titel op een marokko label, verguld volumenummer.

Binnenkant in goede staat, licht vervuild, 1 ontbrekende pagina (pagina 3 en 4), redelijk frisse, mooie haarbanden, met daarin talloze gravures en vignetten in en uit tekst.

Bezorgservice door Chronopost binnen enkele dagen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen