Lucio Anneo Seneca / De Malherbe - Les epistres de Seneque - 1637

Doe een bod

Les epistres de Seneque traduites par M.re François De Malherbe, Parijs, Chez Antoine de Sommaville, 1637.

Stevige en elegante twintigste-eeuwse band, volledig leer met gouden friezen en titel op de rug, over het algemeen zeer goed bewaard gebleven. Gemarmerde schutbladen.

blz. (IV), 578. COMPLEET met de tekst (enkele fouten in de nummering van de pagina's), maar het door Briot gegraveerde portret van Malherbe op de frontispice ontbreekt.

Kopie met brede marges brede bladen in redelijke/goede staat, met de volgende gebreken: wijdverbreide watervlekken en houtwormgaatjes in de bovenmarge van veel bladen, die de tekst echter niet raken; gebrek aan papier op de laatste pagina dat wel invloed heeft op de tekst. Pagina's 401 t/m 411 zijn ooit door een muis geknaagd, wat helaas voor opvallend tekstverlies zorgde tussen pagina's 407-410 (op de foto's waren er twee blanco vellen onder geplaatst om de gaten te markeren).

Zeer zeldzame eerste druk, in geen enkele Italiaanse bibliotheek aanwezig, van deze vertaling (zie Cioranescu 17° s., No. 45212. - Tchemerzine IV-348) van Seneca's "Epistulae morales ad Lucilium", een postuum werk van François De Malherbe ( 1555-1628), die de officiële dichter en heer was van de kamer van koning Hendrik IV.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen