Leonhard Fuchs (1501-1566); Albrecht Meyer; Heinrich Füllmaurer - Large folio with woodcut in hand colour: Thyme Herb [Quendel, Thymus serpyllum] - 1543

Doe een bod

Folio met grote houtsnede. 34,5 x 22,3cm !!

450 + folio houtsneden met fijne latere handkleur.

Fuchs werk en zijn prachtige illustraties brachten een revolutie teweeg in de natuurwetenschappen, vergelijkbaar met die van Copernicus in astronomie en Vesalius in anatomie, die beide het jaar daarop, 1543, werden gepubliceerd.

Om deze hervorming tot stand te brengen was nauwkeurige illustratie en identificatie de eerste vereiste en tot deze taak richtte Fuchs zich.

Fuchs gebruikte de beste kunstenaars die destijds in Bazel beschikbaar waren: Albrecht Meyer deed de tekeningen, Heinrich F├╝llmaurer bracht ze over op de houtblokken en ze werden gesneden door Veit Rudolph Speckle. Alle drie zijn afgebeeld in het boek, de eerste keer dat boekillustratoren zelf worden afgebeeld en benoemd. Deze illustraties zetten een nieuwe standaard voor botanische afbeeldingen en waren enkele van de meest invloedrijke in de botanische geschiedenis, en werden tot ver in de 18e eeuw gekopieerd voor ontelbare werken.

Conditie: Goede tot redelijke staat. Gelieve afbeeldingen te bekijken. Enkele kleine vingerzettingen en vlekken. Zeer kleine verticale vouw.

! Als TOP- en PRO-verkoper van Catawiki kunnen we NU pakketten (tot 150 euro) verzenden met het IOSS-nummer van Catawiki. Als zodanig zou dit veel van de problemen moeten wegnemen die we sinds BREXIT hebben gehad.

Pakketten verzonden via IOSS:

Wordt NIET tegengehouden bij de Douane,
Zullen GEEN extra kosten in rekening worden gebracht op het moment van levering,
Zullen GEEN postverwerkingskosten maken aan de grens,

En MOET:

Zorg voor een snellere, probleemloze levering van pakketten uit het VK.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen