Leclerc de Sept-Chênes - E´ssai sur la religion des anciens Grecs - 1787

Doe een bod

Eerste druk, anoniem gepubliceerd in Genève, toegeschreven aan Nicolas Marie Leclerc de Sept-Chênes (1751-1788), secretaris van Lodewijk XVI, die vroegtijdig aan tuberculose stierf. Het boek werd in 1788 in het Engels vertaald.

Goed gemaakte periode gemarmerde volledige schapenvacht binding, geribbelde rug versierd met een label en een vergulde kleine bewerkte fleurons in de compartimenten, rode randen.

De binding is, afgezien van een ongelukje op de kopkap en de twee ietwat stompe hoeken, in zeer goede staat. Fris van binnen, een ontbrekend fragment bovenaan de titelpagina (zie foto), een kleine hoekige watervlek op een tiental blaadjes, de rest is in zeer goede staat.

Het doel van dit werk is niet om nog een andere verklaring te geven voor de fabels van de ouden, maar om "hun religieuze systeem te ontwikkelen", schreef de auteur in zijn voorwoord, eraan toevoegend dat "religie in het verleden niet wezenlijk verschilde van wat het is. vandaag en dat, als het in vorm was veranderd, het altijd hetzelfde doel, dezelfde geest en hetzelfde karakter had.”Auteur: Anoniem - [Leclerc de Sept-Chênes (1751-1788)]?

Titel:? Éssai sur la Religion des anciens Grecs. Deel 1-2

Plaats, uitgever, datum: Genève, Chez Barde, Manget et Comp., 1787.

Paginering: XII - 271 - 224 pp. Compleet.

Formaat: octavo (12,5 x 20 cm).

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen