Le Page Jeune - :Mémorial de la cour, contenant les différens evénemens et mort varrivés en l'année 1787 - 1788

Doe een bod

Uitgeversband van tawny schapenvacht met het wapen van Lodewijk XVI, omslagen versierd met een fraaie omlijsting van de filetrol, wapenschild, versierde gladde rug, vergulde en gegraveerde schutbladen van Augsburg-papier, vergulde randen (periode band). Grand-Carteret, nr.486.

Een ongewoon werk van de uitgever Lepage Jeune, in de vorm van een almanak in klein 24mo-formaat, met voor elke maand van het jaar merkwaardige en anekdotische gebeurtenissen met betrekking tot het hof van Lodewijk XVI, gevolgd door een gedetailleerde necrologie. Aan het einde van het werk staat Tribunal et Table chronologique des maréchaux de France.

Le Page Jeune

Mémorial de la cour, contenant les différens evénemens et mort varrivés en l'année 1787 dressé par Le Page Jeune

Parijs, l'auteur Le Page Jeune, 1788

143 pagina's

24mo (111x61 mm).

Uitgeversband met het wapen van Lodewijk XVI, versierd met een mooi verguld reliëf, alle randen verguld.

Vignet van het koninklijk wapen op de titelpagina. Tekst omlijst met een dubbele afronding, kleine typografische ornamenten gegraveerd op hout.

Een mooi exemplaar, in zeer frisse staat. Goede binding, leer in goede staat, datum discreet aangegeven op voorplat. De rug is een beetje geïsoleerd, micro imperfecties op de hoofdkap, de randen en hoeken van de omslag maar niets ernstigs. Onberispelijk van binnen, erg fris en schoon.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen