{Laurent Angliviel de La Beaumelle} - Lettres de Madame de Maintenon, nouvelle édition revue & corrigée - 1753

Doe een bod

Zonder auteursnaam (Laurent Angliviel de La Beaumelle) - Lettres de Madame de Maintenon, nouvelle édition revue & corrigée - uitgegeven in Dresden door Georges Conrad Walther - 1753-15 x 9. cm - XXX (titel, voorwoord, inleiding, lettertabel en tabel met portretten) + 435 pagina's.

Een zeldzame uitgave uit Dresden van 298 brieven.

In het voorwoord van de "Lettres" hield de auteur Laurent Angliviel de La Beaumelle hun herkomst geheim, wat zou resulteren in zijn detentie in de Bastille en een proces.

Madame de Maintenon, geboren Françoise d'Aubigné (1635-1719), was een Franse edelvrouw die de vrouw en later de weduwe was van Paul Scarron. Ze werd later Markiezin de Maintenon. Ze richtte het Maison royale de Saint-Louis op. In het geheim benoemd - en vervolgens openlijk na hun legitimering - gouvernante van de onwettige kinderen van Lodewijk XIV (1638-1715), koning van Frankrijk en Navarra, en zijn minnares Madame de Montespan, werd ze in het geheim de echtgenote van de koning na de dood van koningin Maria Theresa in 1683. Ze had invloed op de koning waarvan de omvang nog steeds moeilijk te onderscheiden is.


Dit boek is in zeer goede staat, lichte wrijving op de band, verse binnenpagina's; zie foto's.

Verzendkosten met tracking: Europa: € 8 / rest van de wereld: € 12

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen