Laurent Angliviel de la Beaumelle [Attribué à Voltaire] - Examen de la nouvelle histoire de Henri IV - 1769

Doe een bod

LA BEAUMELLE (Laurent Angliviel de) - [toegeschreven aan Voltaire]: Examen de la nouvelle histoire de Henri IV door M. de Bury, door M. le Marquis de B ***. Lu dans une seance d'Académie; avec des notes. L'A, B, C, en Seize Entretiens, ou Dialogues curieux traduits de l'anglois de M. Huer. A Londres, 1769. (toegeschreven aan Voltaire die het ontkende). Vol. 2/2
192 pagina's, 20x13cm, 20x13cm.
(Uitgevers) halflederen band met grote hoeken, rug met 5 opstaande banden, vergulde fleurons in de vakken, gespikkelde hardcover.
Schuursporen, slijtage aan de hoeken (gedeukt, een beetje beschadigd) en aan de uiteinden van de omslag; slijtage aan kop en staart van de wervelkolom (niets ernstigs); slijtage aan de hoezen; binnen in redelijke staat, wapen in vignet (zie foto).
Net als Grimm en Diderot publiceerde Laharpe een correspondentie die circuleerde in de vorm van korte verhalen. "Het is een tijdschrift waarin Laharpe-rechters alle schrijvers rigoureus beoordelen. Door deze correspondentie aan het publiek te bezorgen, stelde hij zichzelf bloot aan represailles van degenen die nog in leven waren. Als hij onvoorzichtig genoeg was om de eerste vier delen in 1801 te publiceren, deed hij dat wel. maak niet de fout om je bij de volgende twee aan te sluiten. De uitgever die ze in 1807 heeft gepubliceerd, moet de schuld krijgen. " (Michaud).
Mooi exemplaar ondanks bovengenoemde gebreken.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen