Keuren ende Ordonnantien van het Hooge-Heemraetschap van Rhynlandt - Register op de Keuren en Ordonnantien van het Hoog-Heemraadschap van Rijnland - 1769/1823

Doe een bod

- Keuren ende Ordonnantien van het Hooge-Heemraetschap van Rhynlandt, Gemaekt by Dijckgrave ende Hooge-Heemraden des selven Landts + Tweede stuk 1664-1767 + Derde stuk 1769-1802 + Vierde stuk 1805-1822 - Leyden, Pieter Delfos, 1769/1803 & J. Brill, 1822. Vier delen in een band.

- Register op de Keuren en Ordonnantien van het Hoog-Heemraadschap van Rijnland, bevattende den zakelijken inhoud van dezelven - Leyden, D. du Mortier en zoon, 1823.

Complete serie, gebonden in de oorspronkelijke kartonnen uitgeversbanden.

Bij de boeken bevindt zich een brief d.d. 20 oktober 1858 van de Dijkgraaf van Rijnland, die de boeken toezendt aan de plaatsvervanger en beschrijft als de Keuren "zoo als dezelve thans nog in het Hoog Heemraadschap vigerend" zijn.

Met frontispice (wapen van Rijnland). Het Hoogheemraadschap van Rijnland is het eerste officiƫle waterschap in Nederland. Het kreeg in 1255 privileges van graaf Willem II van Holland. De Keuren bevatten tal van rechtsregels, zowel op het terrein van de openbare ruimte en orde als op het gebied van procesrecht. De regels bestrijken onder andere Leiderdorp, Alphen, Boskoop, Noordwijk, Oegstgeest, Sassenheim, Warmond, Voorhout, Hazerswoude, Benthuizen, Zoetermeer, Stompwijk, Voorschoten, Lisse, Katwijk, Aalsmeer, Leimuiden, Nieuwveen en Zoeterwoude.

Verzendwijze: PostNL

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen