Johann H. Joannis Henrici Meibomii Mæcenas - Sive De C. Cilnii Mæcenatis Vita - 1653

Doe een bod

Eerste uitgave van dit ongebruikelijke werk over Maecenas door de Duitse geleerde en arts Johann Heinrich Meibom (de) (1590-1655) die "alles verzamelde wat in de oudheid met betrekking tot Maecenas werd gevonden".

Gedrukt in Leiden door J & D Elzevier, met de beeltenis van Maecenas op de titelpagina gegraveerd in diepdruk. Meerdere passages in het Grieks. Willems 731. Rahir: Elzevier, 734.

In sommige exemplaren zit een errata, deze staat hier niet bij.

Aan het einde van het werk: C. Pedonis Albinovani, In obitum C. Cilnii Mæcenatis, elegiæ dvæ: recenistiæ & notis illustratæ a Joan. Henrico Meibomio, “het vaderschap van Albinovanus Pedo wordt betwist.

Gaius Maecenas, wiens gefranciseerde naam Mécène is (rond 70 v.Chr. - 8 v.Chr.), Was een Romeins politicus en een naaste medewerker van keizer Augustus, beroemd omdat hij zijn fortuin en invloed had besteed aan de promotie van kunst en brieven.

Meibom,

Johann H. Joannis Henrici Meibomii Mæcenas, Sive De C.Cilnii Mæcenatis Vita, Moribus Et Rebus Gestis Liber Singularis ...

Lugduni Batavorum, apud Elsevier, 1653.

6 ev, 186 pagina's, 4 ev, 11, [7] pagina's

Quarto (20,5x16,5 cm).

Periode bruin vol kalfsleer binding, versierd geribbelde rug.

Portret van Maecenas op de titelpagina gegraveerd in diepdruk en talrijke typografische ornamenten.

Een vers exemplaar, minutieus gedrukt op wit gevergeerd papier, afgezien van het handgeschreven exlibris "Collège des Jesuites" op de titelpagina, dit exemplaar is zeer schoon en fris, degelijke binding, verouderd leer, mist op de kronen, beschadigde hoeken. Fris en schoon van binnen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen