Joachim Oudaen - Hollants venezoen - 't Ontdekte vergift - Wederlegginge van den Hollandtschen Venezoen - 1672

Doe een bod

1. Joachim Oudaen - Hollants venezoen, in Engelandt gebakken, en geopent voor de liefhebbers van 't vaderlandt - zonder plaats/uitgever, 1672 - 8pp.

2. Wederlegginge Van den Vergiften ende Lasterlijcken Hollandtschen Venezoen, Gebacken in Engelandt, etc. : Waar in den Autheur alle Onheylen, die ons lieve Vaderlandt in desen tegenwoordigen Oorlogh zijn overgekomen, Sijn Hoogheydt den Heere Prince van Orangien, soeckt aan te wrijven, ende valschelijck te bekladden / Wederleydt Door een liefhebber van Sijn Hoogheydt, en van de naackte onpartijdige VVaarheydt -zonder plaats/uitgever, 1672 - 12pp.

3. 't Ontdekte vergift, gevonden in de Holladtse venezoen. Voorgestelt tot waarschouwing van alle liefhebbers van Sijn Hoogheyt - 1672 - 7pp.

Pamfletten uit september 1672, verschenen vlak na de lynchpartij van de gebroeders De Witt. De Rotterdammer Joachim Oudaen was daarbij en zag het gebeuren, en schreef er in het 'Hollants venezoen' kritisch over. Eind 1672 liet Willem III het Hof van Holland een verbod uitvaardigen op diverse pamfletten die kwaad hadden gesproken over de stadhouder, waaronder het Leger-praetje (bron: Michiel Reinders, Gedrukte chaos. Populisme en moord in het Rampjaar 1672, 2010).

Verzendwijze: PostNL, alleen binnen EU.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen