J.H. Dotteville - Histoire de Tacite - 1772

Doe een bod

Heel mooi boek over Tacitus.
Tacitus, van wie Racine in het voorwoord van Britannicus schreef dat hij de "grootste schilder uit de oudheid" is, was zowel een man van cultuur als een man van discipline.
Terwijl hij naar zijn meesters luisterde, koesterde Tacitus zijn talent. Net als zijn vriend Plinius was hij een briljante en gerenommeerde spreker die Cicero bewonderde, maar hem niet imiteerde.
Hij zocht geen overvloed maar expressieve kracht, wat Plinius semnoten noemde, wat 'serieus' betekent. Gewaardeerd om zijn levendige en beknopte stijl, wist Tacitus grandioze en sobere portretten van zijn personages te maken. In zijn werk wordt grootsheid altijd geassocieerd met ironie of bitterheid.
Zijn literaire prestaties, die deel uitmaakten van zijn vriendschap met Trajanus en Plinius de Jonge, waren populair onder de hogere kringen. Tacitus was de onofficiƫle historicus van het regime, wat hem niet belette ook een kritische historicus te zijn. Hij werd door de mensen altijd beschouwd als een zeer goede historicus en denker.

J.H. Dotteville - Histoire De Tacite - 1772 - Tweede deel -

De band is in goede staat, boek in zijn periode vol bruin leer, gewreven headcap, kleine verspreide vlekjes, rode randen, versierde rug, vergulde titels en volumenummers-

Interieur in goede staat, lichte vervuiling, mooie banieren, gemarmerde schutbladen, exlibris, drie ingestorte platen-

Bezorgservice door Chronopost binnen enkele dagen -

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen