Jean Longuet - Georges Silber - Bourtsev - Terroristes et policiers, Azevf, Harting et cie : e´tude historique et critique - 1909

Doe een bod

Quarto, paperback, origineel bedrukte omslag (in plastic bescherming), split joints, Paris, Juven, 1909, XXV, 251 pp., [1] p.

Onder zijn banale verschijning als politiek boek voor het grote publiek, verdient deze tekst een tweede lezing in verband met zowel de actualiteit als die van de afgelopen decennia. Het bevat historische betekenis. Dit boek is geschreven door Jean Longuet, Karl Marx en Georges Silbers schoonzoon, lid van de Russische Sociaal-Democratische Partij, en wordt voorafgegaan door Bourtsev. De tekst beoogt de absolute veroordeling van het revolutionaire terrorisme en in het bijzonder van de verrader (?) Evno Azev. Alle processen van infiltratie door de politie, van verschillende provocaties, gecreëerd door Fouché en geïntroduceerd in Rusland, worden op een bijna sociologische manier geanalyseerd. Dit boek dateert uit 1909 en anticipeert op de leninistische strijd tegen links en de stalinistische oorlog tegen anarchisten in Spanje. De conclusie die de strijd oproept voor het algemeen kiesrecht om het proletariaat politieke kracht te geven, zou worden tegengesproken door de notie van de dictatuur van datzelfde proletariaat en vooral door het Congrès de Tours in 1920.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen