Jean-Baptiste Robinet - De la Nature - 1763/1766

Doe een bod

De La Nature, delen 2,3 en 4 (ontbrekend deel 1) door Jean-Baptiste Robinet.

Amsterdam, bij E. van Harrevelt 1763/1766

Volledig lederen band, stevig met gebreken door gebruik.

Titelpagina vuil in de marge, behoorlijk schoon van binnen, goede exemplaren van dit geweldige boek van een van Darwins voorlopers.

Jean-Baptiste-René Robinet, geboren op 23 juni 17351 in Rennes waar hij stierf op 24 maart 1820, was een Franse natuurfilosoof, bekend als een van de voorlopers van de evolutietheorie en iemand die de encyclopedie van Diderot voortzette.
In zijn boek De La Nature, gepubliceerd in 1761, formuleert Robinet het idee dat levende organismen zichzelf transformeren op een manier die een ononderbroken ketting vormt, een idee dat zou worden ontwikkeld in zijn Considérations filosofiques de la gradation des formes de l'être, De essentie van de natuur en de persoonlijke levenssfeer, gepubliceerd in 1768 en 1769.
Robinet is niettemin slechts een van de vele voorlopers van de transformistische theorie die zou worden uitgekristalliseerd met het werk van Darwin. Het blijft echter doordrenkt met een finalistisch theologisch standpunt, waarbij het de ladder van wezens gebruikt om de superioriteit van het blanke ras ten opzichte van de rest van de menselijke soort te bevestigen. (Wikipedia).

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen