Jean-Baptiste-René Robinet - De la nature : Le Traité de l’animalité - 1766

Doe een bod

Jean-Baptiste-René Robinet - From Nature - Alleen deel 4 - à Amsterdam, chez F. Van Harrevelt, 1766 - III pp., 284 pp. - periode gemarmerd vol kalfsleren band - octavo - 13 x 20,5 cm.

Conditie: Ontbrekende kronen, gewrichten gebarsten over 4 en 6 cm maar de scharnieren zijn gaaf, hoeken afgesneden, geribbelde rug versierd met vergulde fleurons en volumenummer label (het titellabel ontbreekt) randen van de platen vlekjes gezwart, titelblad in rood en zwart, enkele bruining, rode randen. Dit deel 4 is compleet.

Deel geïllustreerd met een vignet op de titelpagina en 6 tekstplaten over natuurlijke historie.

Eerste editie van deze beroemde materialistische tekst die de filosoof Jean-Baptiste-Robinet (1735-1820), voorloper van de evolutietheorie, in Nederland publiceerde om aan de censuur te ontsnappen. Dit werk veroorzaakte zoveel opschudding bij zijn publicatie dat het aanvankelijk werd toegeschreven aan Diderot, Helvetius en zelfs Voltaire. Robinet, toen een voorstander van de theorie van de keten van wezens, breidde dit idee uit tot niet alleen levende organismen, maar ook de hele wereld.

Dit laatste deel bevat de Traité de l'animalité, dat het zevende deel van het werk vormt.

Afgezien van de genoemde onvolkomenheden verkeert dit exemplaar van dit zeldzame werk in goede staat.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen