Jacques-Bénigne Bossuet - Traité de l'amour de Dieu, nécessaire dans le sacrement de pénitence... - 1736

Doe een bod

Postume eerste druk van dit werk van Bossuet, oorspronkelijk in het Latijn geschreven maar door Bossuet zelf in het Frans vertaald. Hij liet het voorafgaan door een mandaat om de lezing ervan aan te bevelen aan de leden van zijn bisdom. Het werk bestaat dus uit drie delen: het Mandement, de tekst van L'amour de Dieu in het Latijn ("Tractatus de dilectione in sacramento poenitentia requisita") en de vertaling ervan in het Frans.

In dit werk geeft Bossuet zijn mening over de liefde van God, een onderwerp dat de debatten van de katholieke kerk in Frankrijk in de 17e en 18e eeuw bezield, met name met Fénélon.

Jacques-Bénigne Bossuet (1627-1704) was niet alleen de belangrijkste Franse prediker van de 17e eeuw, hij was ook de auteur van een groot aantal polemische, historische, theologische en filosofische werken.

Periode geglazuurde tan kalfsleren band, geribbelde rug versierd met verguld reliëf in het compartiment, rood marokko titellabel, filets op de randen van de kaft, alle randen verguld.

Mooi exemplaar, ruime marges. Lichte onvolkomenheden: gebarsten verbindingen (veilige omslagen), vergeelde binnenkant, met wat roestvlekjes maar niets consequents.

Jacques-Bénigne Bossuet

Traité de l'amour de Dieu, nécessaire dans le sacrement de pénitence, suivant la doctrine du concile de Trente.?

Gepubliceerd in Parijs door Barthélemy Alix in 1736.

Duodecimo van CLXVIII-121-225 pp., 8 ev. (tabel en privilege).

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen