J. Fischer - Verhandeling van de Klokken en het Klokke-Spel - 1738

Doe een bod

Verhandeling van de klokken en het klokke-spel : waer in behalven de opkomst van het klokkespel, alles wat omtrent de klokken aenmerkelyk is, als: de stoffe, gewigt, grootte, en klank der zelve, mitsgaders de compositie regels voor de ton, en de nodige wetenschap van 't versteeken, wort voorgestelt, benevens een kort bericht van de outheit, gebruyk, misbruyk, en doopen der klokken, als ook van zogenaemde wonderklokken

Uit 1738.

Eerste druk.

Compleet met de gravures.

108 blz. Twee originele bladen ontbreken (pagina 51/52 en pagina 105/106),
deze zijn in kopie toegevoegd.

ZEER ZELDZAAM !! Alleen nogals Facsimile uit 1956 en 1961 te vinden, een 1e druk zul je van dit werk niet te koop tegenkomen en zover ik weet, ook nooit echt ter veiling aangeboden geweest.

J.P.A. Fischer was de Utrechtse stadsbeiaardier
Hij werd geboren in Thüringen en begon zijn muzikale loopbaan in 1720 als organist in de Hervormde kerk in IJsselstein. Vanaf 1725 bespeelde hij het pijporgel van de Lutherse kerk in Utrecht en vanaf 1737 dat van de Dom van Utrecht, waarbij hij de functies organist en beiaardier combineerde. In 1750 keerde hij even bij IJsselstein terug om de orgelbouwer Bätz te adviseren omtrent een dan aldaar nieuw te bouwen orgel.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen