Ioannem Cleín - Libri Prophetarum - 1529/1529

Doe een bod

Libri Prophetarum. Esaias. Hieremias. Baruch. Ezechiel. Daniel. O zie. Ioel. Amos. Abdias. Ionas. Micheas. Naum. Abacuc. Sophonias. Aggaeus. Zacharias. Malachi. Machabeorum Libri II.

LUGDUNI: PER IOANNEM CLEIN, 1529.

Een zeer zeldzame draagbare heilige bijbel in zakformaat, bestaande uit het Oude Testament van Jesaja tot het einde van Makkabee├źn Boek II, in het Latijn, gedrukt door John Clein in 1529.
Ean Clein was een drukker-boekverkoper die in 1490 of kort daarvoor vanuit Duitsland naar Lyon kwam. Hij werkte onder Jean Trechsel van 1493 tot 1498, en na zijn dood volgde Clein hem op vanaf december 1498 en trouwde kort daarna met zijn weduwe. Van deze bijbel zijn slechts enkele exemplaren bekend die in instellingen worden bewaard en is al geruime tijd nergens meer geveild.

Gebonden in origineel leer met enkele vervaagde vergulde ontwerpen op de rug, met vergulde opstaande banden en een vervaagd titellabel, zoals afgebeeld. Lichte slijtage aan de randen van de wervelkolom en hoeken, de scharnieren en gewrichten houden mooi vast. Rode gespikkelde paginaranden. Binnenin prachtig versierd met gehistorieerde initialen, zoals afgebeeld; sommige annotaties uit die tijd, kanttekeningen en prachtig aangebrachte manuscript rood verlichte hoofdletters, zoals getoond in foto's, anders in ongemarkeerde en geweldige vorm.

Bijbel meet 10 x 7,5 cm.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen