Hugo de Groot/Hugo Grotius - De veritate Religionis - 1729

Doe een bod

Wie kent Hugo Grotius niet? Het bekende verhaal gaat als volgt:
Een college van 24 rechters veroordeelde de remonstrant Hugo de Groot 'ter eeuwige gevangenisse'. De Groot zat gevangen in Slot Loevestein. De volgende list werd bedacht: In die tijd (rond 1621) zat Hugo de Groot al 3 jaar in bewaring. Bij hem werden diverse boeken gebracht in een boekenkist. De kist ging weer mee terug, waar in Hugo de Groot verstopt zat. Dit was zijn bevrijding waarna hij nog 24 jaar heeft geleefd.

Eén van de boeken welke Hugo de Groot schreef was dit boek, welke gebonden is in een half perkamenten band, de platten overtrokken met modern papier, voor de rest is het boek in originele staat. Bladzijde 15 heeft een stempel van een bibliotheek met een plakkertje er over, verder een net exemplaar. Een enkele keer kijk je iets op de binding, dit is niet storend. Al met al een prachtig boek, geen missende bladzijden tegengekomen. Niet op zondag aub. Tel/typfouten voor risico koper. Stempel en aantekeningen aanwezig op het titelblad. De foto's zijn een wezenlijk onderdeel van de beschrijving. Laatste blaadje heeft kleine aantekening.

Boek heeft 384 pagina's.Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen