Hoen, Pieter 't. - Nieuwe proeve van klijne gedichten voor kinderen - 1778/1779

Doe een bod

Dit weinig voorkomende boekje verscheen in hetzelfde jaar als de eerste druk van Hiëronymus van Alphen's beroemde "Proeve van kleine gedigten voor kinderen".

Conditie: Slecht.Het boek is niet geheel compleet. Zo missen de pagina's 45-67, 137/138 en 179-182en de titelpagina van deeltje 6.
Er bevinden zich 38 gravures in het boek (van de 48 ? ) het boekje heeftwat vlekken en verkleuringen.

Het boek is verdeeld in 6 afzonderlijke stukjes waarvan de eerst 2 stukjes de derde druk vermelden (1778); het derde stukje vermeldt geen druk en het jaar 1778; het 4e, 5e en 6e stukje vermelden geen druk en het jaartal 1779.
De bundel zou 125 gedichten moeten bevatten die alle terreinen van het kinderleven bestreken. In het algemeen vond en vindt men hem echter minder getalenteerd dan Hiëronymus van Alphen. Volgens De Vries is 't Hoen 'op en top een navolger', wat ten koste gaat aan de oorspronkelijkheid van zijn kinderpoëzie (Vries, 1999, p. 17). 't Hoen hanteerde een wat andere stijl dan Van Alphen. Zijn gedichtjes waren niet erg kinderlijk: hij gebruikte minder korte of eenvoudige zinnen. Bovendien was de toon in zijn versjes veel plechtstatiger dan bij Van Alphen; 't Hoen predikt echt tot de kleine lezers.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen