Henry Baker - Essai sur l'histoire naturelle du polype, insecte - 1744

Doe een bod

Eerste Franse editie van dit klassieke zoölogiewerk, gepubliceerd in 1743 in Londen, getiteld: "Een poging tot een natuurlijke historie van de poliep".

Geïllustreerd met 22 diepdrukgravures.

Een belangrijk werk dat in detail de eigenaardigheden beschrijft van de Hydra Viridis, een kleine zoetwaterpoliep die door de auteur als een insect werd gedefinieerd, eerder bestudeerd door Leuwenhoek (1703) & Tremblay (1739); het onderzoek is het resultaat van minutieuze microscopische analyses, geïllustreerd in de 22 tipped-in platen.

Henry Baker (1698-1774), natuuronderzoeker en geleerde, lid van de Royal Society, is vooral bekend vanwege de introductie en wijdverbreide verspreiding van het gebruik van de microscoop, vooral binnen de studie van de biologie. Auteur van The Microscope made Easy 1743, Employment for the Microscope 1753 (vertaald naar het Frans door pater Esprit Pezenas (1692-1776) in 1754. Uitvinder van een systeem om doven en stommen te onderwijzen, een systeem dat hem een comfortabel inkomen verschafte. Dit trok de aandacht van Daniel Defoe wiens jongere zus, Sophia, in 1729 met Baker zou trouwen.

Bakker Henry
Essai sur l'histoire naturelle du polype, insecte. Par m. Henry Baker, de la Societe de Londres, & membre de celle des Inscriptions. Traduit de l'anglois par m. P. Demours, Médécin de Paris.

Een Parijs: chez Durand, rue Saint Jacques, een S. Landry & au Griffon, 1744
Octavo (17 x 11 cm) VIII 359 (3) XXII c.

Goed gemaakte eigentijdse band in geglazuurd en gemarmerd bruin kalfsleer, gladde rug, versierd met een mozaïek rood marokko label en een rijke decoratie van kleine vergulde gereedschappen.
Op een paar kleine mankementen na door het hanteren verkeert het exemplaar in uitstekende staat. Van binnen onberispelijk.
Herkomst: Auguste Midy de La Grainerais (1747-1789) met zijn heraldische ex-libris diepdruk gegraveerd.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen